Укључење у програм - Телефон: 011/409 22 84 Скајп адреса: snaga.naroda2

naslovna paypal2

Подржите радио

Обавезно је унети износ дoнације: ДОНИРАЈТЕ ОВДЕ

:

Facebook

Пратите нас

Да ће Доналд Трамп бити председник Америке, прижељкивао је цео правдољубиви свет и истовремено се плашио – да се то неће десити! Ово је вест која је Планету подигла на ноге и поделила је, као што је подељена и сама Америка! Није Америка, као што тврде губитници, подељена победом Трампа – подела Америке довела га је до победе!

Прва честитка стигла је од Путина, а само дан пре, ове две светске силе додирнуле су тачку усијања у којој је ФБИ „агресивно“ упутио упозорење руским дипломатама у Америци да не надгледају њихове председничке изборе?! Истог дана узвраћено је из Москве дипломатском нотом да „убудуће неће бити дозвољено дипломатама из САД да надгледају изборе у Русији“, а звичница руске дипломатије Марија Захарова, упозорила је да антируска реторика у Америци може довести до „мртве тачке“?! Е – око „мртве тачке“ нисмо имали дилему – била је дотакнута?!

Тог 9. октобра продисале су појединачно и државе окупиране Европе, што се види из честитки Трампу! Честитао је премијер Мађарске Виктор Орбан, председник Чешке Милош Земан, велики борац Брегзита Британац Најџел Фериџ, наш опозициони лидер Војислав Шешељ, француска десничарка Марин Ле Пен,... заправо, сви они који се бескомпромисно супротстављају тоталитаризму досадашње америчке администрације и инсталираним њеним системима преко којих је, широм земљине кугле, сејала пљачку, поробљавање и смрт (попут ММФ-а, Светске банке, „ћерке фирме-ЕУропе“, НАТО-а...)!

Стигле су и протоколарне честитке од дубоко разочаране „ћерке фирме“, за чије глобалисте, од овога – црње није могло?!

У овим „оглашавањима“ најинтересантнији су ми Шиптари?! Они сви стају у реченицу Едија Раме: “Велика пријатељица Албаније, Косова и свих Албанаца Хилари Клинтон – није победила на изборима“! Е, овде сам се расплакала!

Они који су обрадовани овом променом у Америци, навели су да је настала нада о бољем свету који има шансу да у миру и договором решавају проблеме! Они други, који су заправо инсталирана мрежа неолибералне окупационе администрације на челу многих држава и институција, изражавају своју тобожњу бојазан како је Трамп непредвидив?! Не знам колико је господин Трамп предвидив и непредвидив, али Америка пре њега је – недвосмислено и предвидиво ишла ка Трећем светском рату и сви ми заједно са њом?!

Недељу дана пре победе, Трамп је за Њујорк Тајмс, поводом размештања НАТО-а на линији разграничења са Русијом, изјавио да је могуће да он не би бранио балтичке земље које су у НАТО-у, за случај да их нападне Русија, и да би то зависило од тога да ли су довољно уплатиле у НАТО касу и подвукао да свака чланица мора у касу Алијансе да уплати најмање два одсто свог БДП-а, што, за сада, раде и могу, само пет од 28 чланица?! Овај став жестоко је уздрмао НАТО-вце, који су газили све пред собом марширајући ка руској граници! Колико ће сада слушати председника Америке – видећемо, с обзиром на то да нису помогла упозорења многих аналитичара још од 2000. године да се НАТО не сме ширити на балтичке земље, традиционално руску интересну сферу, јер би се такво изазивање Русије – НАТО-у могло вратити као бумеранг који би га водио ка уништењу! И поред тога су 2004. Литванија, Летонија и Естонија примљене у НАТО, чиме је једнострано прекинут и споразум са Русијом из 1997. о неширењу овог војног блока на простор бивших чланица СССР-а?! Њиховим уласком – НАТО је од Русије одсекао и балтичку војну базу Калињинград?! Што је много – много је?!

Колико су били у праву они који су прогнозирали бумеранг, види се из данашње реалне ситуације у којој – тешко да би НАТО могао испоштовати члан 5 свога Уговора којим гарантује одбрану чланицама, за случај да Русија у циљу заштите своје мањине у балтичким државама крене да их брани, као што је било 2008. у Грузији и 2014. у Украјини! Требало би стиснути петљу и ударити на Русију, као што су ударали на остале државе и народе, међу којима и на Србе – за чега им петља није ни била потребна?!

Какав је страх и смрт сејао НАТО, најбоље илуструје коментар Хилари Клинтон дат са места шефа дипломатије САД, када су онако безочно разорили Либију и убили јој председника Гадафија?! Запрепашћујући је тај ниво морбидности суманутог психoпатског ума када она – искеженог лица, у хистерији од среће, изговара реченицу коју завршава громогласним смехом: „Дошли смо, видели смо, убили смо га“?! После свега, надати се да НАТО и америчка администрација која је последњих деценија водила цео свет и саму Америку у катаклизму, садашњим избором – из лудила и морбидности – улази у разум!

У предизборној кампањи која је трајала више од годину дана, водила се жестока пропагандна битка! Општа слика коју су медији правили, а сви су у рукама одлазеће администрације, јесте да је Трамп циркусант који појма нема о светској политици?! Међутим, они који су пратили сучељавања Трампа и Клинтонове, тешко да могу рећи да је погрешна његова оцена о међународним односима иза којих стоји Америка – од Блиског Истока, Либије, Украјине, Балкана, Сирије, Русије...?! Критика која туче у центар – донела му је те етикете?! А тек његов помирљив однос према Русији и Путину – довео их је до лудила, јер – без „производње“ непријатеља – чему војна индустрија и огромни капитал који она ствара?!

Знам да ће ми многи замерити претерано одушевљење, наивност и преурањено ликовање, али – да је Трамп својим доласком дао наду – дао је! Сад, колико ће он успети да постане и остварење те наде – не знам, али је сигурно да је његовим доласком рођена! Због овог, напокон, лепог осећаја при самом помену имена Америка – вредело је?!

Када би смо ову причу, која траје више од пола века, а безскрупулозно и очигледно последњих тридесетак година, ставили у једну реченицу, она би гласила – тамо одакле је зло кренуло – тамо мора и почети обрачун са њим?! Није то ни једноставан ни кратак пут – то је процес у којем, ова велика држава и народ, мора лечити и свет од себе и себе од себе саме?! Колико ће нови председник променити Америку, коју ће народ поново – да воли, а не да је се боји – видећемо, али да је његовим избором почео обрачун са злом – неспорно је?!

Да се зло тако лако не убија, говоре и демонстрације које су, два дана после проглашења Трампове победе, избиле широм Америке! Овај препознатљиви рукопис, као и много тога из америчког друштва, говори о дубокој подељености коју је за собом оставио неолиберални израбљивач! На улице у државама које су традиционално упориште Демократа, изашли су незадовољни, међу којима преко 90 одсто „урађене“ омладине!? И у глобалистичкој петооктобарској револуцији, на улицама Београда омладина је јуришала на своју државу – поносна на себе и „своје“ одлуке?! Али „урађени“ у Београду били су моћни и успешни јер нису били сами – уз њих је био Запад на челу са – целом Америком – оном која је сада рањена на своме терену! Ови који „урађени“ сада протествују по америчким градовима и узвикују реченице из предизборне кампање Клинтонке и њеног тима, иза себе немају – као што су наши имали – целу Америку, а поготово немају остатак Запада, који је застао док не види на коју би страну?!

Досадашња америчка администрација која је из деценије у деценију све више и више уводила нови окупационо-робовласнички систем, зовући га „демократијом“, толико је изгубила контакт с реалношћу, да је и себе убедила како су – бесмртни држачи „духа у шаке“ целој Планети?! Они су тако и у својој држави ископали дубок јаз између себе и народа – који ће им доћи главе?! Тај амерички „троножац“: штампачи долара, индустрија оружја и њихово везивно ткиво руководећа администрација – самоинаугурисани у елиту и издигнути изнад народа – утерали су му страх и претворили га у робље – не само у својој земљи?!

Против Трампове победе, широм Планете дигла се на ноге и цела „војска“ умрежених бранитеља, пропагатора, аналитичара – сви „независни“?! Стварани деценијама у жестокој евро-атланској окупацији, сад су на провери?! Ако већ не могу да измене гласачку вољу америчког народа, оно барем да, пост фестум, збуне, омаловаже и минимализују ефекат?! И у Србији се дигла „мрежа“, али – љигаво, полтронски и трговачки прецизно стоје на „раскрсници“ и опрезним, „неутралним“ ставом нуде себе новој ситуацији која је запљуснула свет?!

Овај глобалистичко неолиберално окупациони блок преко својих пропагатора, квислинга и осталих упосленика, упада кроз екран у домове да нам, по навици, „отвора очи“?! Како би умањили значај личности Трампа, иду чак дотле да вређају народ који је за њега гласао, називајући их масом која не мисли?! Тај рукопис – добро нам је познат из политичког живота у Србији, где су глобалисти, све оне који су били против њих, називали примитивним, ретроградним снагама којих се треба стидети и које нас вуку у прошлост?!

У овој борби која је отпочела – нема краја „аргументима“ које су потегли против Трампове победе, од оних како је то случајност – до оних који су необориви, којима се најбоље „уради“ мозак када их гурну међу лажи и пропаганду! У те спада и аргумент да је Америка велика сила која своју спољну политику не мења тако лако?! Ма сјајно – „открили сте Америку“, али – ако је, баш, све то тако – чему онда толика ваша узнемиреност?! Узалуд – господо неолиберални „војници“?! Тешко да је Трамп производ случајности?! То вас и боли и плаши?! Уосталом – зар је важно како је дошао и ко га је довео?! Да ли га је довео очајни, „незнавени“ народ сам, или несвестан да је можда било и уз „помоћ“ моћних служби – свесних да је једини спас био и за Америку и за Планету, њено заустављање на путу катаклизме – потпуно је свеједно! Важно је било зауставити је!!!

Са сајта milijanabaletic.com

Правна помоћ

Преузмите stream за Ваш player!

winap windovs media tunein tunein2

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ

Телефон: 011/409 22 84

Skajp адреса:  snaga.naroda2

Email:  [email protected]