Укључење у програм - Телефон: 011/409 22 84 Скајп адреса: snaga.naroda2

naslovna paypal2

Подржите радио

Обавезно је унети износ дoнације: ДОНИРАЈТЕ ОВДЕ


Facebook

Пратите нас

Имам потребу да се обратим поводом текста, не због критике, већ због свих људи који раде са мном и труде се свакодневно да ураде нешто добро. Што се тиче две ''фотеље'', једна од њих је хируршка које се нећу одрећи докле год радим како бих помогла сваком пацијенту коме могу и како бих успела да изнедрим што више младих хирурга који ће наследити моју генерацију. Спремна сам да остајем на послу и после поноћи јер сам свесна да још увек могу да помогнем многим пацијентима, а то је моја основна мисија. То није директроска фотеља већ она на којој се седи понекад и више од 6 сати како би се спасао нечији живот. Што се тиче ове друге, ту сам се одрекла плате јер не желим да радим оно што са друге стране критикујем. Прихватила сам јер су управо колеге то тражиле од мене како би нешто добро учинили за Институт и све пацијенте.

Свако ко ради са мном зна колико радим и који је мој темпо рада, немам намеру да се правдам јер иза мене стоје резултати свега што сам урадила и спремна сам сваког тренутка да поднесем извештај и да измерим рад мог тима са било ким. Мој посао и мисија на Институту су јасни и то сам рекла у старту, први циљ је да се смање, а затим и потпуно укину листе чекања, затим набави најсавременија опрема и обезбеде најбољи услови за лечење пацијената. У томе ћу бити бескомпромисна, и свако ко не проналази интерес у томе нема шта да тражи на Институту. Немам приватне послове нити радим приватно, цео свој живот сам посветила државној клиници и скоро 40 година радим дневно често и више од 12 сати, јасно ми је да неименованим изворима из  текста то не одговара и немам ништа против да наставе са анонимним коментарисањем мог рада, али не желим да се баца љага на Институт и на рад свих честитих људи који тамо раде и боре се за боље услове за пацијенте као ни да се крију иза ''медицинара'' јер је став мојих колега јасан. Све што сам зацртала у медицини са тимом људи смо и остварили или остварујемо, од сређивања нашег одељења и увођења најсавременијих програма као на најпрестижнијим светским клиникама, икс или гама ножа. То ћу заједно са тимом људи учинити и са институтом. Ако немачке колеге са гама ножа дођу и јавно похвале да смо их престигли у раду и успеху, неће бити то да је учињено са сат времена рада дневно.

Што се тиче кадровских промена које су плод ове хајке, др Бекић је премештен на друго радно место јер су због створене атмосфере на његовом одељењу у претходном периоду док је он био руководилац два сјајна педијатра напустила Институт. Сестре су радиле под великим психичким оптерећењем, осетило се одсуство емпатије према деци и родитељима од стране др Бекића. Ова одлука није донета преко ноћи, пре него што сам се одлучила на овај корак обавила сам велики број разговора са запосленима на његовом одељењу, затим разговоре са уружењима родитеља деце оболеле од рака као што су Нурдор и сл. од којих сам добила подршку за ову промену. Није смењен ниједан добар доктор, премештени су само они који нису добро водили своје одељење и добили су нова задужења. Циљ тих реорганизација је управо да би се вратили сви добри доктори и медицинско особље који су поблегли од некоректних услова рада или су отерани. Немем потребе да говорим о начинима на које бирам кадрове, ја нисам неко ко је нов у здравству и сада се доказујем. Да ли се ради о мом одељењу на неурохирургији, дневној болници, гама ил икс ножу, правила сам тимове одличних људи који су иза себе оставили феноменалне резултате. То радим исто и на Институту. Принцип мог рада је јасан. Ја немам приватан бизнис, немам афере иза себе, не радим приватно. Све што радим то је у интересу пацијената и млађих колега, тако ћу и радити до краја своје каријере.

Мој посао и посао мојих колега је да од Института направимо престижну институцију на светском нивоу, да смањимо листу чекања, да купимо најсавременију опрему. Не постоји текст, ма шта писали о мени, који ће ме спречити у томе. Вероватно ћу наредних дана сазнати пуно тога о себи, онај ко форсира ову камапњу мора да зна да ја своје име нисам изградила у медијима, нити зависим од њих. Ја радим у здравству већ 35 година и своје име сам створила резултатима који су остали иза мене. Не постоји текст или хајка која ће ме одвратити од намере да уређујем здравство. Само бих вас молила да изоставите болесну децу и њихове породице.

Dana

Правна помоћ

Преузмите stream за Ваш player!

winap windovs media tunein tunein2

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

cirilica dobrica eric
jadovno

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ

Телефон: 011/409 22 84

Skajp адреса:  snaga.naroda2

Email:  [email protected]