Укључење у програм - Телефон: 011/409 22 84 Скајп адреса: snaga.naroda2

naslovna paypal2

Подржите радио

Обавезно је унети износ дoнације: ДОНИРАЈТЕ ОВДЕ

:

Facebook

Пратите нас

Премијер Србије, Ана Брнабић је током свог говора у чувеном Четам хаусу у Лондону поново изнела скандалозан став о улози Русије у Србији. Наиме, на директно питање о утицају Русије она је рекла: „Надам се да ће, када се једном разреши косовски проблем, Русија изгубити превелику политичку тежину коју сада има. Тако да ће наши односи бити више избалансирани и да ће се свести на економску, тј. енергетску сарадњу.“ Преведено на свакодневни језик, испада да премијерка сматра како је Србија талац Русије што се уклапа у модел британске пропаганде која управо и наводи то да се Кремљ меша у политичка питања у Србији и да је циљ тога изазивање рата. Посебно је скандалозно то што премијерка принципијелну подршку Русије суверенитету и територијалном интегритету Србије сматра „превеликом политичком тежином“, а по њеном мишљењу излаз из тога је „разрешење косовског проблема“ и то очито по неком моделу који заобилази Савет безбедности и Резолуцију 1244 јер управо Русија доследно брани овај међународни документ.

Свима нама још у ушима одзвања Брнабићкин интервју америчкој агенцији Блумберг са којим је практично започела премијерски мандат, а у оквиру којега је изнела ставове врло сличне овима из Лондона. Тада се власт оградила од тог интервјуа уз објашњење како је погрешно интерпретиран. Поставља се питање да ли ће и сада бити слично објашњење иако је ово речено у директном преносу премијеркиног говора.

Ми Слободари указујемо да ово што је изрекла Ана Брнабић директно потире све оно што причају други носиоци власти у Србији и што се сходно томе могло сматрати политиком наше државе. Њен став је поготово у супротности са политиком коју спроводи председник Србије, Александар Вучић који је чак добио високи орден Руске Федерације и то управо због ојачања веза две земље. Имајући то у виду веома је чудно да премијерка сања да се односи Србије и Русије смање у односу на ово што имамо сада, а да са друге стране председник добија одликовања за успостављање односа онаквим какви су они данас. Нешто ту дебело не штима!

Ana Brnabic sajt

Правна помоћ

Преузмите stream за Ваш player!

winap windovs media tunein tunein2

ПРЕПОРУЧУЈЕМО

cirilica dobrica eric
jadovno

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ

Телефон: 011/409 22 84

Skajp адреса:  snaga.naroda2

Email:  [email protected]